Laddstationer

Laddbox

Komplettera din solcellsanläggning med laddbox och ladda bilen med egen producerad grön el.

Vad är en laddbox?

När du köper en elbil följer en laddkabel med som kopplas direkt mellan vägguttag och bilen. Eftersom laddkabeln är en vanlig väggkontakt brukar den begränsa laddströmmen till 10–13 A – eftersom inte mer ska dras från ett okänt vägguttag.
För att kunna få ut mer ström kan man använda en laddbox. Laddboxen monteras fast till en nydragen elledning med egen säkring och kan därför släppa på mer ström. Det gör att bilen laddas snabbare, man brukar säga upp till tio gånger snabbare än i ett vanligt eluttag.

Smarta Laddboxar

Välj en laddlösning där du kan se och följa din förbrukning. Ska du till exempel sälja huset kan det vara bra att visa hur mycket av elförbrukningen som gått till bilen, så att det inte räknas in i husets vanliga förbrukning. Kör du bil i tjänsten, och behöver underlag för vad du laddat hemma, är det smidigt om du kan se hur mycket el som förbrukats. Kanske vill du inte att boxen ska vara öppen för alla, men för vissa? Då kan du själv bestämma vilka personer som får använda laddboxen.

Bidrag till laddstationen

Naturvårdsverket ger bidrag till privatpersoner som installerar en hemmaladdare för elbilar och hybridbilar. För att få ”ladda hemma stödet” måste laddstationen installeras på en fastighet som den som ansöker om bidraget äger eller har rätt att använda
Bidraget söker man efter installationen och gäller laddstationer som installerats efter den 1 januari 2018. Det är möjligt att få upp till 10 000 kronor i stöd för att installera en laddbox hemma.
Laddstationen måste installeras på en fastighet som du som ansöker om bidraget äger eller har nyttjanderätt till.
Sökbidrag hos naturvårdsverket här:

Nirosolar leverar och installerar laddboxar från de ledande tillverkare inom industrin.

Överskotts el. Kontakta Oss.Intresserad av att få veta mer?
Kontakta oss!

 

Överskotts el. Kontakta Oss.Intresserad av att få veta mer?
Kontakta oss!

Du kanske också gillar…